Pieejamie datumi

Jaunums
29. jan - 02. feb, 2026
Cena
1590 EUR

Par braucienu

Par ceļojumu

Galamērķis
Spānija
Izaicinājuma veids
Piedzīvojums
Grūtība
Vidējs

Ceļojuma Apraksts

Vai esi kādreiz sapņojis ne tikai baudīt Spāniju ar acīm, bet arī garšas kārpiņām?
Šoreiz mēs ne tikai ceļosim – mēs kopā izgarsošim Spānijas virtuvi.
Iepazīsim šo saulaino zemi caur citu prizmu - ejot pārgājienu takas, izgaršoijot tapas un malkojot dzirkstošo cava.
Un to visu darīsim nelielā, draudzīgā kompānijā, kur katrs kļūst par daļu no piedzīvojuma stāsta.

Mūsu piedzīvojums sāksies Barselonā, kur uzreiz pēc ielidošanas ļausimies pilsētas dzīves ritmam. Apskatīsim pilsētas šaurās ieliņas, kur skan spāņu mūzika, smaržo pēc svaigi grilētām jūras veltēm un kur katrs "garšu lokāls" glabā kādu stāstu.
Pirmās dienas vakars noslēgsies viesu namā, kur sāksim pirmo spāņu vakaru – kopīgi ar šefpavāru Artūru Orenīti (meistarklase.com), mācīsimies gatavot autentiskas tapas, smiesimies, garšosim un baudīsim spāņu dzīves šedevrus.

Nākamajās dienās mūs gaida kalni un jūra – dosimies ainaviskā pārgājienā Montserratas dabas parkā un atklāsim skaisto Sitges piekrasti. Tie nebūs vienkārši pārgājieni – tie būs brīži, kuros atklāsim šīs zemes skaisto dabu.

Pēc pastaigām mūs sagaidīs vēl kāds baudījums – vīna darītavas. Dosimies uz autentiskām vīna un cava ražotnēm, kur vietējie meistari dalīsies ar savām zināšanām un garšas noslēpumiem. Katrs malks būs kā stāsts par šo zemi – siltu, pilnasinīgu un ar nelielu burbuļu dzirksteli.

Taču tas vēl nav viss – īstais ceļojuma garšas piedzīvojums notiks tieši mūsu pašu virtuvē. Viesu namā vakarus pārvērtīsim par pavārmākslas darbnīcu – Artūrs, kas iedvesmu smēlies gan Latvijas augstākās klases restorānos, gan Spānijas saulē, vadīs meistarklases, kur kopā gatavosim spāņu klasikas – no gardākajām tapām līdz arroz caldoso un sangria de cava.

Šajā ceļojumā Tu neesi vienkārši ceļotājs – Tu esi daļa no komandas, daļa no garšas, daļa no stāsta.

ARTURS ORENĪTS - INSTAGRAM

* Mūsu komandas uzdevums ir asistēt dalībnieku viņa individuālajā pieredzē, dodoties ārpus ierastās komforta zonas. Nevienu no mūsu piedzīvojumiem nevar saukt par komfortablu. Kāds no tiem ir nedaudz ērtāks, bet kāds pavisam skarbs, un liek pasvīst pat pieredzējušiem ceļiniekiem. Skaidrs ir viens - katrs no tiem liek izkāpt ārpus komforta zonas. Un tieši to mēs Tev vēlamies sniegt. 

Par galamērķi

Attālums no Rīgas
2,333 km
Ilgums
5 dienas
Dalībnieku vecums
18+
Nakšņošana
Viesu nams
Valūta
Eiro
Valoda
Spāņu
Dokumenti
Pase vai ID
Ņem vērā!
* programma var tikt mainīta atkarībā no laikapstākļiem vai citiem neparedzamiem apstākļiem. Izmaiņas plānā var tik veiktas tikai grupas labsajūtas un drošības interesēs.

Cenā iekļauts

Cenā nav iekļauts:
ēdienreizes. kas nav iekļautas programmā , personīgie tēriņi

Dienu plāns

Dienas
1. diena

Lidojums un Barselona

Lidojums: Rīga 10:40 - Barselona 13:20 (Airbaltic)

Ierodoties Spānijā, autonomā paņemam busiņu, kurš būs mūsu ceļojuma galvenais transportlīdzeklis un tālāk uz Barselonas centru, kur dosimies skaistā pilsētas pastaigā, piestājot dažādos krodziņos, baudot tapas un dzirkstošā vīna glāzes.

Vakarā dodamies uz piejūras pilsētīņu Sitges, kura būs mūsu ceļojuma galvenā lokācija, kopā gatavojam vakariņas un sākam Spānijas garšu valdzinājumu.

Nakts viesu namā (-,-,V)

2. diena

Montserratas dabas parkas, cava un spāņu virtuve

No rīta dodamies pretīm dabai uz skaisto Montserrat kalnu reģionu, kur sāksies mūsu pirmās dienas pārgājiens, pretīm Roca Foradada klintij, kurā atrodas iespaidīga arka. Pēc dažiem kilometriem pārgājienā nokļūsim mājīgā kalnu namiņā kur ieturēsim spēcinošas brokastis un būsim gatavi turpināt pārgājienu.
(8km, 650 augstuma metri, 4-5h)

Pēc pārgājiena brauksim uz Katalonijas cavas galvaspilsētu Sant Sadurní d’Anoia, kur apmeklēsim Pere Ventura vīna darītavu un baudīsim gardas pusdienas.

Pēcpusdienā mums vēl padomā iebraukt kādā īpašā dzēriena darītavā un vakarā atgriežamies viesu namā un baudam nesteidzīgu spāņu ēdiena meisterklasi pavāra Artūra Oreniša pavadībā.

Nakts viesu namā (B,-,V)

3. diena

Vidusjūras takas, vīna darītavas un spāņu virtuve

Rītu iesākam ar šefpavāra Artūra gatavotām brokastīm, pēc kurām dodamies ainaviskā Vidusjūras piekrastes pārgājienā gan ejot pa skaistu vecpilsētu un tās promenādi, gan pāri piekrastes klinšu takām no Sitges pilsētiņas līdz pat Vilanovai.

Pusdienās esam noskatījuši īpašu vietējo restorānu, kur izbaudīt Spānijas garšu spektru.

Pēcpusdienā apmeklējam divas vīna darītavas: vispirms Jean Leon – ar stāstu par amerikāņu sapni Spānijas vīna laukos un augstvērtīgu degustāciju, pēc tam – Jaume Serra, kur baudām Spānijai raksturīgo vietējo cava.

Vakarpusē atgriežamies viesu namā, atvelkam elpu pirms atkal dodamies pretī pilsētai. Šoreiz uz mājīgu vietējo restorānu izgaršot tapas.

(B,-,-)

4. diena

Budistu klosteris, nacionālais parks un spāņu virtuve

Sākam dienu ar gardajām šefpavāra Artūra brokastīm, pēc kurām dodameis uz pavisam autentisku vietu Sakya Tashi Ling budistu klosteri, pēc kura apskates izstaigāsim Garraf Natural Park 14 km un 230 augstuma metru garā pastaigā. Un, protams, ceļā baudīsim līdzi paņemtos gardumus un vīnu.

Pēc četrām stundām finišējam pastaigu un dodamies baudīt vēlās pusdienas El Giraldillo restorānā Vilanovā, kur mums tiks pasniegtas vietējās jūras veltes un citas klasiskās katalāņu garšas.

Vakarpusē atgriežameis viesu namā un esam gatavi spāņu vakaram Artūra virsvadībā: tapas, arroz caldoso, garneles un sangria de cava.

Oh, kas par garšas valdzinājumu!

(B,-,V)

5. diena

Spānu brokastis un lidojums

Šorīt pēc spēcinošām brokastīm un laiskas atpūtas braucam uz lidostu.

Lidojums: Barselona 14:05 - Rīga 18:45

(B,-,-)

Ieteicamo mantu saraksts

Mugursoma (iespējams iznomāt) vai čemodāns

šajā braucienā varat ņemt līdzi mugursomu vai čemodānu, jo pārgājienos dosimies ar dienas mazajām somām

Mazā dienas mugursoma 10-20l

Saliekamās Trekinga nūjas (iespējams iznomāt)

ar cilpām, nevis cimdiņiem pie roktura, palīdz noņemt līdz pat 20% somas svara no pleciem un ceļiem, ļauj vieglāk balansēt un uztur asinsriti rokās

Pārgājiena apavi

universāli, vidēja augstuma - mēs izvēlamies tādus, kuri labi satur potīti, ūdensnecaurlaidīgi, elpojoši

Sporta apavi + čības, sandales

Gumijas čības vai sandales

siltam laikam, dušām, pludmalei, baseinam, kāju atpūtināšanai

Kompakta siltā jaka

plāna, vēlams dūnu, jaka, ko var izmantot kā termoslāni vakaros un aukstos apstākļos

Lietus jaka vai pončo

ar GoreTex un vismaz 10000mm ūdens noturību, der arī labs neilona lietus pončo (ne tas, kas ir plastmasas plēve)

Garās pārgājienu bikses

vēlams no elastīga materiāla, komfortablas, ātri žūstošas

Šorti

paredzēti karstākām dienām, ātri žūstoši

Flīsa plānā vai biezā jaka

no poliestera auduma, kas kalpos kā termoslānis, biezums atkarīgs no sezonas

Krekls ar garām piedurknēm

noderēs ne tikai siltumam, bet arī pret saules apdegumiem, no poliestera vai plāna merino vilnas auduma

Sporta T-krekli (2-3 gab.)

viegli, komfortabli, ātri žūstoši, vēlams mikrošķiedras jeb poliestera auduma

Ērta sporta apakšveļa

Cepure

pret lietu un sauli

Laikapstākļiem atbilstošs apģērbs

ko uzvilkt pilsētā vai uz vakariņām

Saulesbrilles

Saules aizsargkrēms

vismaz SPF 30, vēlams SPF 50

Uzpildāma ūdens pudele

Aptieciņa

Sorbex/Smecta, Mezym Forte, Rennie, Ibumetin, Bepanthen un citi palīgi sev vien zināmām kaitēm (piem. alerģiju), iesakām paņemt pāris tabletes, nevis visu iepakojumu. Tulznu plāksteri.

Aptieciņa

Sorbex/Smecta, Mezym Forte, Rennie, Ibumetin, Bepanthen un citi palīgi sev vien zināmām kaitēm (piem. alerģiju). Iesakām paņemt pāris tabletes, nevis visu iepakojumu. Tulznu plāksteri, Diclac un elastīgā saite locītavu/muskuļu kaitēm. Obligāti elektrolīti un magnijs.

Personīgās higiēnas lietas

zobupasta, zobubirste, WC papīrs, šampūns, lūpu balzams, mitrās salvetes, pēc iespējas mazākos iepakojumos

Powerbanka

ar ietilpību visamz 10000mAh

Foto

Citi braucieni uz šo galamērķi

Tev vēl varētu patikt doties uz...

Aplūko vēl šos galamērķus pēc līdzīgiem parametriem.

background image background image

Iedvesmas stāsti

Atrodi iedvesmu nākamajam izaicinājumam un iegūsti padomus no ceļotājiem, kas to jau ir piedzīvojuši.

...